
کلاهدوز ۲۳ یکی از خیابانهای پرتردد بولوار کلاهدوز است که تا چندسال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در آن باغهای انگور و توت و زمینهای خاکی فراوانی بوده است. ازآنجاکه این محدوده را در گذشته به باغداران آن میشناختند، این معبر به «کوچه باغ هاشمی» معروف بود. بعد از نامگذاری بولوار شهید کلاهدوز و تغییر نام معابر، تابلو شهیدکلاهدوز۲۳ بر پیشانی این کوچه نصب شد.
به گفته اهالی، پساز عقبنشینی خانهها در اواسط دهه۶۰ این معبر بیستمتری شد.
حسینیه و مجتمع فرهنگی مذهبی محبانالائمه (ع)، در ابتدا هیئتی خانگی بود. به دلیل کمبود فضا اواسط سال۱۳۸۰ آقای علی محمدیان، با همکاری خیران این بنا را ساخت. این مجتمع هرچند وقت یکبار دراختیار بانوان صاحب مشاغل خانگی محله قرار میگیرد.
پیشدبستانی و دبستان غیردولتی پسرانه شهیدرضا دهسنگی سال۱۳۹۲ تأسیس شد. آموزش در این مدرسه با رویکرد قرآنی انجام میشود و تنها دبستان در حد فاصل کلاهدوز ۱۷ تا ۴۱ است.
درخت توت قدیمی حاشیه این خیابان از درختان باغهای توت و انگور قدیمی است که حالا شاخههایش تا وسط کوچه و حیاط خانهها رسیده است.
فاطمه اشراقی، مادر شهید حسن حیدری، از سال۱۳۵۲ در این خیابان سکونت دارد. او میگوید: زمانی که ما اینجا آمدیم، هنوز این همه ساختوساز انجام نشده بود و گاز، برق و آب نداشتیم. دوسال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، آبادانی به اینجا رسید.
* این گزارش شنبه ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۰۳ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.